Online roulette spelregels

Voordat je online roulette kan spelen, is het handig om een besef te hebben van de spelregels. De regels van online roulette zijn heel gelijkaardig aan die van klassieke roulette, maar wanneer je het spel nog nooit gespeeld hebt, kan het best intimiderend lijken.

De basisregels van het roulette spel

De centrale elementen van online roulette zijn het rad en het balletje. Het rad is onderverdeeld in verschillende vakjes en draait rond terwijl het balletje over de vakjes botst. Landt het balletje op een vakje waarop jij je geld had ingezet, dan win je. Zo eenvoudig is het. Je merkt het al, de basisregels van online roulette zijn helemaal niet zo moeilijk.

De verschillende soorten inzetten

Inzetten bij roulette

Er is echter nog veel meer. Voornamelijk over de verschillende soorten inzetten (of bets in het Engels) valt er heel wat te leren. Een spelletje online roulette begint dan ook met het inzetten van je geld. De verschillende soorten bets die je kan plaatsen, kan je onderverdelen in twee grote categorieën: inside bets en outside bets. Inside bets zijn het eenvoudigst, en kan je verder onderverdelen in enkele verschillende soorten. De eerste soort inside bet is een zogenaamde single (zie A). Zoals de naam al doet vermoeden, plaats je bij een single bet je inzet op één enkel vakje. Je hebt dan een kans van 1 op 37 om te winnen, maar wanneer je wint, dan win je wel meteen 35 keer je inzet. De kansen om te winnen met een single bet zijn dus erg klein, maar je kan er wel in één klap schatrijk mee worden.

Een split bet (zie B) is bijna hetzelfde als een single bet, maar je zet dan in op twee opeenvolgende getallen. Zo vergroot je dus je kans om te winnen, maar de prijs is natuurlijk ook heel wat minder. Bij een corner bet (zie D) wedt je op vier getallen die in een vierkant liggen op de gokmat. Een street bet (zie C) is een opeenvolging van drie getallen op een horizontale lijn en bij een dubbele street gok (zie F) je op twee opeenvolgende straten.

De outside bets zijn een heel andere categorie. Hier zet je niet in op individuele getallen, maar op grote groepen getallen. De payout is dan minder, maar je hebt wel veel meer kans om te winnen. In veel gevallen is de kans om te winnen bij een outside bet bijna gelijk aan 50%. Het casino zorgt er uiteraard wel telkens voor dat ze een klein voordeel hebben. Outside bets kan je opnieuw onderverdelen in enkele subcategorieën. De eerste soort outside bet is een zogenaamde Hi-Lo bet (zie K), waarin je je inzet plaatst op de laagste of de hoogste 18 getallen op het roulette wiel. Wanneer je wint, verdubbelt je inzet. Hetzelfde geldt voor een even or odd bet (zie J), waarbij je inzet op de even of oneven nummers. Een black or red bet (zie I) doe je logischerwijze wanneer je inzet op alle zwarte of rode getallen.

Speciale gevallen zijn de dozen bets (zie H), waarbij je op de eerste (1-12), middelste (13-22) of laatste (23-35) getallengroep gokt. Een column bet (zie G) is de laatste soort inzet. Hierbij zet je in op één van de drie verticale rijen. Je kan verschillende soorten inside en outside bets combineren en zo je eigen persoonlijke strategie samenstellen.